Office chic vol.2

A következő részben a formálisabb, elegánsabb oldalról szeretném megfogni a témát, így olyan összeállításokat mutatok meg, melyek bármelyik munkahelyen megállják a helyüket. Legyen szó kreatív irodáról, jogi osztályról vagy még nem dolgozó nő lévén egyetemi előadásról.

Mint azt említettem az első részben, az élénkebb színek nem tartoznak annyira az ízlésvilágomba, azonban egy-egy darab az én szívemet is megdobogtatja, így volt ez a lentebb látható felsőnél is. Ezeknél a feltűnő daraboknál nálam alapszabály, hogy a többi része az összeállításnak szolid és egyszerű legyen, például feketével kombinálva.

In the next section, I would like to capture the topic on a more formal, more elegant side, so I can see any compilations that stand in any workplace. Wheter it is a creative office, a legal class, or a university lecture.  

As I mentioned in the first section, the more vibrant colors don’t belong to my taste, but some pieces are hit my heart, so that was one down below.  For these striking pieces, I have a basic rule that the rest of the assembly is solid and simple, for example, in combination with black.  

MAT_4666MAT_4672MAT_4678MAT_4684MAT_4686MAT_4689MAT_4701MAT_4703

Kicsit szolidabb vizekre evezve, abszolút kedvencem a következő összeállításban viselt trouser. Az anyaga, a mintája, a színe…minden! A mintája ellenére egy kis érzékkel tökéletesen kombinálható többféle felsővel is, erre láthattok példát a következő két szettnél is. Az elsőnél egy halvány, orgona-lila selyemblúzzal párosítottam, melybe a különleges háta miatt szerettem bele azonnal. Különleges, mégis elegáns darab a nadrággal kiegészítve.

Nyáron probléma lehet a megkötött irodai öltözeteknél a nadrág vagy szoknya mérete. Ezeknél a trouser nadrágoknál azonban kevesebb kényelmesebb, elegánsabb és kevésbé meleg darab létezik, ha nem gondolkodhatunk shortokban és nagyon rövid nadrágokban. Jól szellőzik és nem is simul annyira az emberre, mint egy farmer tenné – abszolút nyerő!

Going some into more solid waters, my absolute favorite is the trouser wearing the next set.  Its material, its pattern, its color… everything! Despite its pattern, you can combine perfectly with a small sensation with several types of tops, as you can see in the following two outfits.  At first I was paired with a faint, lilac-purple silk lining, wich I liked immediatly ’cause of its special back.  A special, yet elegant piece eith the trousers.

 In summer, the size of the trousers or skirts may be a problem in office suits. These trousers, however, are comfortable, more elegant and less warm, if you can not think of shorts.  It’s a breeze and not so much as humble as a jeans would be – absolutely winning! 

MAT_4620MAT_4624MAT_4636MAT_46261

A minta variálhatóságát mutatja az alábbi outfit, ahol párducmintával együtt is megállja a helyét. Mintát mintával jól összeválogatni nem könnyű és nagyon könnyen nevetségessé is teheti az embert egy rosszul elkapott párosítás, azonban igazán különlegessé és egyedivé is varázsolhatja a megjelenést. Mivel a mintás nadrág, a párducminta és a feltűnő piros Mulberry clutch együtt tökéletesen kiegészítette egymást, a túlzást elkerülve egy egyszerű, de gyönyörű, lenge fehér toppal vettem fel. Belefér a hosszúsági szabályokba, nem kihívó és még akkor is megállja a helyét, ha hirtelen egy tárgyalásra kell rohanni – akár a csomagtartóból előkapva egy nude szandált.

The variation of the pattern is shown by the following outfit, where It’s lovely with a cheetah pattern also.  It is not easy to combine a pattern with a pattern, but it is also easy to ridicule a poorly-recieved pairing, but It can make it look extraordinay and unique. As the patterned trousers, the cheetah and the striking red Mulberry clutch completed each other perfectly, I avoided exaggerating with a simple, but beautiful, shallow white top. It fits into longitude rules, It’s not challenging and even takes its place if you suddenly have to run for a meeting – either you can change it into a nude sandal from the car.  

MAT_4644MAT_4645MAT_4647MAT_4649MAT_4659

Kedves Kinga, remélem a második rész is elnyerte tetszésedet. A nyáron még visszatérek hasonló témájú posztokkal, addig is, fogadd szeretettel,

Dear Kinga, I hope the second part also has your liking. In the summer I will come back with similar topics, still with love, 

Bernadett

Photo: Máté Zsidákovits

Office chic vol. 1

Shop the looks

Sunnies ο Sun and Eye

LOOK 1

Top ο Atmosphere

Trouser ο ONLY

Bag ο H&M

LOOK 2

Top ο Atmosphere

Trouser ο Tu

Bag ο H&M

LOOK 3

Top ο Atmosphere

Trouser ο Tu

Bag ο Mulberry

Ballerinas and Hat ο F&F

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s